Serie_changemakers en innovation in fashion & footwear: Duuo

Serie_changemakers en innovation in fashion & footwear: Duuo

Versie 1: Vegan sneakerlabel Duuo

We leven momenteel in een verstilde wereld, een extra moment voor bewustwording, nieuwe inspiratie en alternatieve denkwijzen. Ook dat hoort bij een crisissituatie, we denken na over hoe we leven, hoe we consumeren en omgaan met onze planeet.

Vegan duurzame mode is een van de ultieme antwoorden op klimaatverandering en milieuvervuiling. De fashionindustrie kan hiermee een nieuwe vorm krijgen en de media kan de gewoonten van consumenten mede stimuleren en zelfs veranderen door anders denkende merken en producten te laten zien.

Vanuit  het in 2019 opgerichte AllGoods, een initiatief van Cream PR, houden we je graag op de hoogte over vernieuwende merken en hun productiemethoden met een reeks in de komende weken. De nieuwe trends die de schoenenmarkt inspireren zijn gebaseerd op slow-fashion, praktisch  maar wel supercool. Bij verschillende grote ontwerpers zien we ook al veel nieuwe toepassingen qua grondstoffengebruik-en productiemethodes, met een focus op natuurlijke en duurzame eigenschappen, herdefiniëring van materialen en productiemethoden. De vaste kern van AllGoods bestaat uit een aantal innovatieve koplopers in de fashionindustrie. Het grote doel van AllGoods is bewustwording en gedragsverandering bij de consument.

In deze eerste versie het van oorsprong Spaanse sneakerlabel Duuo dat zijn naam dankt aan de samensmelting van twee concepten. Aan de ene kant streeft Duuo naar het produceren van een kwalitatief hoogwaardig product waarin het ontwerp en draagcomfort centraal staan. Aan de andere kant is het de kernfilosofie om zo duurzaam mogelijk te produceren, onder eerlijke arbeidsomstandigheden en 100% veganistisch.

Vandaag de dag hoeven we niet meer uit te gaan van dieronvriendelijke productiemethoden door gebruik te maken van leder en/of andere dierlijke materialen. Ook zijn er voldoende alternatieve grondstoffen verkrijgbaar als recyclebare materialen, organisch katoen en toepassing van ademende microvezels. Duuo streeft er naar om zo eco-vriendelijk als mogelijk te produceren om mee zorg te dragen voor een verantwoordelijke consumptie. 

OVER Duuo

Duuo is sinds anderhalf jaaruitgegroeid tot een 100% veganistisch merk. Het moment dat hun reis begon, realiseerden zij zich dat er zo veel aspecten zijn die verbeterd kunnen worden. Het Spaanse merk, gevestigd in Barcelona, waar ook de productie plaats vindt, is onderdeel van het bekende sneaker merk Munich X.

Het merk gebruikt uitsluitend gerecyclede materialen zoals PET-flessen en rubber, die bovendien ‘PETA Approved Vegan’ zijn en ook gecertificeerd zijn met het Global Recycled Standard en SEAQUAL-keurmerk. 

Het jonge, sneakermerk heeft naast een dames- en herencollectie ook schoenen voor kids. De prijzen liggen tussen de €80 en €130.

Raymond Wiegerinck, oprichter van Smartdeal Shoe Agency,  sales agency dat alleen werkt met duurzame en/of veganistisch geproduceerde schoenenmerken is verantwoordelijk voor de verkoop van Duuo in Nederland. Bereikbaar via raymond@smartdeal.nu.

Deze paren zijn ook verkrijgbaar voor uitleen (maten 40 en 43) via de online showroom:

 

Download hier het lookbook en brandbook voor meer informatie:

Download hier alle high-res beelden in een keer:

 

 

Over Cream PR
Cream PR
CAST
Buizerdlaan 6
3435 SB Nieuwegein