Urbanrains presents Urbanella

recyclebare en deelbare regenoutfit voor alle seizoenen

Urbanrains_AW20_CR-PR_E220,-.jpg

Heb jij het ook helemaal gehad met kapot gewaaide paraplu’s, op de fiets of überhaupt met paraplu's in de stad? Kies dan voor de Urbanella, een veelzijdig regenjas voor alle seizoenen welke volledig bestaat uit second life-materialen. Het product wordt eerlijk gemaakt in Italië van 100% gerecycled materiaal, inclusief de details als ritsen en koordjes. De verpakking is een hoes van hetzelfde materiaal, waar het product in opgeborgen kan worden. De Urbanella is van zeer hoge kwaliteit en kan een leven lang mee gaan. Urbanrains werkt aan een closed-loop systeem zodat het product ook weer geretourneeerd kan worden.

Regen. Het is al eeuwenlang een bron van inspiratie voor dichters, kunstenaars en geliefden. Ironisch genoeg is onze strijd met gebroken paraplu’s verre van inspirerend of romantisch… Daarnaast brengen goedkope plastic paraplu’s veel schade aan het milieu. Daarom heeft Urbanrains een recyclebare en deelbare regenoutfit voor alle seizoenen ontworpen, die de sierlijke esthetiek van dansen in de regen uitbeeldt: Urbanella. Het modulaire en tijdloze ontwerp geeft oneindige stylingmogelijkheden.

In ons land valt jaarlijks zo'n 800 millimeter neerslag (gemiddeld over het tijdvak 1981-2010 (bron KNMI). Die hoeveelheid valt vrij gelijkmatig verspreid over het hele jaar. Oktober spant de kroon, in die maand valt de meeste regen. De meest veelzijdige en all-season bescherming tegen de regen zijn paraplu’s, maar deze bestaan ​​uit nylon, staal en glasvezels en alleen staal heeft een duurzaam recyclingproces.

De belangrijkste grondstof is gerecyclede polyester, met een ademende coating van 5000 mm en is waterdicht, GRS en OEKOTEX gecertificeerd. De ritsen zijn gemaakt van gerecycled plastic en de koorden van gerecyclede katoenvezels. Ook werkt Urbanrains nauw samen met haar toeleveringsketen om haar product aan het einde van de levenscyclus via een lokaal ​​terugnamesysteem opnieuw te recyclen.

Deze regenkleding verdient het om het hele jaar door gedragen te worden. Laat die regen maar komen! 

De retailprijs voor de Pouch, de Hood en de Wearable gear bedraagt 220 euro en is verkrijgbaar via de webshop van Urbanrains.

Over UrbanRains:

Urbanrains bestaat uit een creatief team onder leiding van Shonali Shetty, een ontwerper met een ​ utopische kijk op de wereld. Na meerdere malen onaangenaam verrast te worden door de zoveelste kapot gewaaide paraplu zijn zij gestart met het zoeken naar de ultieme oplossing. Regen is een van die onvoorspelbare gebeurtenissen in het stadsleven waar de natuur haar zin krijgt. Met de ontwerpen willen zij mensen een gevoel van lichtvoetigheid geven tijdens een flinke plensbui. Te midden van klimaatveranderingen moet de natuurlijke bui in een stedelijke omgeving weer gevierd worden.
De productie vindt plaats in Italië met inachtneming van de hoogste kwaliteitsnormen.

Over GRS: de Global Recycle Standard is oorspronkelijk (in 2008) ontwikkeld door Control Union Certifications en daarna (op 1 januari 2011) overgedragen aan Textile Exchange. De GRS is een internationale vrijwillige productnorm die eisen vastlegt voor third-party certificering van gerecyclede content, chain of custody, maatschappelijke en ecologische praktijken en chemische restricties. De GRS is bedoeld voor bedrijven die het gerecyclede materiaal in hun producten (zowel eindproducten als tussenstadia) willen controleren en die willen waken over de maatschappelijke, ecologische en chemische impact van hun productie.

Over Oekotex Standard 100: een gezondheidskeurmerk voor textiel. OEKO-TEX Standard 100 staat onder andere op kleding die is getest op stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, bijvoorbeeld door allergische reacties. Omdat er wordt gewerkt met grenswaarden in het eindproduct, stelt OEKO-TEX indirect eisen aan het gebruik van milieuschadelijke stoffen, zoals zware metalen, schadelijke kleurstoffen en gewasbeschermingsmiddelen.

Download hier en een keer alle beelden:

 

Hieronder de link naar de beeldbank van Cream PR met alle beelden, deze wordt regelmatig aangevuld met nieuw beeldmateriaal:

 

 


Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Cream PR
Contact

CAST Buizerdlaan 6 3435 SB Nieuwegein

020 4212124

[email protected]

creampr.media