Skip to Content

Trendstory: Casual wear is the new sportswear.

De scheidslijn tussen casual wear, active wear en business wear wordt steeds dunner en is onderhand bijna fluïde. We willen vaker een relaxte fit met comfortabele stoffen. Bij veel designerlabels krijgen van oorsprong sportieve items als sportjacks, sweaters en joggingbroeken een upgrade met luxere stoffen. Kijk naar de tailored fit joggingbroek of het bomberjack in krijtstreep.

 

Sweatshirts en joggingbroeken zijn niet meer alleen voor de sportschool. Active wear duikt steeds vaker op in de mannen- en vrouwencollecties van designerlabels en modeketens. Hardcore outdoor kleding met tech details vormt de inspiratie voor veel catwalk looks. Vandaar dat Patagonia, Salomon, Columbia, Arc’teryx, The North Face en Stone Island in de fashion picture staan naast nieuwe Scandinavische outdoor labels als Norrøna, Houdini en 66 North.

 

Tegenwoordig is sportswear bij designerlabels een vast onderdeel van hun ready-to-wear collecties. Omgekeerd ook. Sportmerken introduceren unieke co-labs die hun hype credibility een fashion boost geven. Denk aan NikeLab Gyakusou, adidas x Pharrell en Puma x Fenty en de bijzondere samenwerking van Moncler met Craig Green en Simone Rocha. Het concept vrije tijd/werktijd is totaal veranderd. Daarom passen deze moderne hybride looks perfect bij onze huidige levensstijl.

Download hier alle beelden van de Trend Storie:

Download hier alle beelden van de Cream PR beeldbank:

 

Over Cream PR
Cream PR
CAST
Buizerdlaan 6
3435 SB Nieuwegein