TheMadHatter

een eigentijdse en unieke collectie patchwork hoeden

HeaderTheMadHatter.jpg

Ben jij ook helemaal klaar met de overproductie van leer en vele andere materialen, die vanwege hun vervuiling niet meer, of in ieder geval in veel mindere mate, geproduceerd zouden moeten worden?

Elke dag worden er talloze afgedankte leren bankstellen en/of afvalresten uit fabrieken weggegooid of nog erger... verbrand. Veel van deze bestaande materialen kunnen hergebruikt worden. De organisatie TheMadHatter opgericht door Kevin van Delsen in 2018 is hier een mooi voorbeeld van. Afgedankte leren producten zoals meubels worden door deze organisatie opgehaald, gestript en het nog bruikbare leer wordt opnieuw voor productie ingezet. Wat resulteert in een eigentijdse en unieke collectie patchwork hoeden en producten als tassen, kussentjes, vesten en zelfs jassen. Het leer krijgt op deze manier een nieuw leven.

Leer werd van oudsher als product gebruikt om ons warm te houden en te beschermen. Het is een belangrijk element dat gebruikt werd door de oorspronkelijke bewoners van Amerika. Zij hebben eeuwenlang met de natuur en hun dieren geleefd. Zij benutten de dieren om te overleven en gingen efficiënt om met deze dieren. Ze dienden niet alleen als voedsel, maar gebruikten ook de botten om gereedschap of sieraden van te maken. De huid werd gebruikt om zowel de huizen als het lichaam warm te houden.

Kevin van Delsen, oprichter van TheMadHatter heeft in 2015 ​ “Lenguaje de Artista” opgericht in Spanje. Zij streven naar een levensstijl die bij kan dragen aan een duurzamer bestaan voor een gezondere wereld. ​ "We groeien naar een zelfvoorzienende levenswijze waarbij we zo optimaal mogelijk in harmonie leven met de natuur en onze aarde"

 
 

Maar wat als er geen meubels meer worden weggegooid en het leer opraakt? ​ In mijn ogen ben ik dan geslaagd, heb ik mijn werk gedaan! Onze beweging zou eigenlijk geen bestaansrecht mogen hebben. Pas dan doen we het goed met z'n allen.

TheMadHatter levert een persoonlijke service. De hoeden, verkrijgbaar voor mannen en vrouwen worden exclusief met de hand op maat gemaakt. Kleuren kunnen gekozen worden, op basis van de beschikbare materialen. De producten zijn daarom echt uniek en hebben allemaal een eigen verhaal. Maatwerk dus!

De consumenten verkoopprijs van een hoed is €85,-, het meditatie kussen kost €65,-

Bestelbaar via Whatsapp 0615836729

@themadhattereurope.

 

Download hier alle beelden in een keer:

Wil je toegang tot de gehele beeldbank van Cream PR:

 

Voor meer info of heb je interesse in een Q&A met Kevin, neem dan contact op met:

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Cream PR
Contact

CAST Buizerdlaan 6 3435 SB Nieuwegein

020 4212124

[email protected]

creampr.media