Persbericht: Opening House of Atelier Munro

Persbericht: Opening House of Atelier Munro

De made-to-measure ervaring geherdefinieerd

Atelier Munro, het Amsterdamse made-to-measure merk, heeft zijn eerste flagship store aan de Beethovenstraat in Amsterdam-Zuid geopend. Een gebalanceerde mix van winkel en showroom, koffiebar en gespecialiseerde bibliotheek, inspirerende ontmoetingsplaats en hub voor de ultieme tailoring service. Dit nieuwe hybride ‘huis' biedt een uitzonderlijke en vooruitstrevende retail ervaring. 

Atelier Munro heeft als doelstelling de kleding van de moderne man weer persoonlijk te maken. Het realiseert dit door zich te baseren op het beste van de maatkleding traditie: de veelvoud aan keuzes, de onberispelijke pasvorm, de dienstbaarheid naar de klant en de 'on demand’ productie - om vervolgens deze eigenschappen door te vertalen naar de wensen van de hedendaagse ambitieuze man. De nieuwe locatie zal in deze missie een centrale ontmoetingsplaats worden voor de cliënten, style advisors en samenwerkende kunstenaars, ondernemers en merken van Atelier Munro. De eindeloze mogelijkheden die het merk biedt, kunnen in alle rijkdom worden ervaren op deze fysieke locatie. 

In House of Atelier Munro hebben de style advisors alles voorhanden om hun cliënten van dienst te zijn en ongeëvenaarde persoonlijke service en advies te bieden. Of het nu gaat om het selecteren van de meest luxueuze stoffen, het co-creëren van uitzonderlijke individuele kledingstukken of het samenstellen van een complete garderobe. De ruimte is in alles geïnspireerd op het ethos 'manifesting character' - de drijfveer achter het merk gestoeld op de waardes cultuur, kwaliteit en authenticiteit.

“We wilden dat onze nieuwe ruimte iets anders zou worden dan wat mensen bij een winkel verwachten. We hebben House of Atelier Munro in het leven geroepen, omdat we willen dat mensen het gaan ervaren als een thuisbasis voor alles waar wij ons als merk mee associëren. Een plek om inspiratie op te doen, te leren over de rijke kleermakerstradities en om je persoonlijke stijl te verkennen. Het is een bestemming om de fijnere dingen van het leven te ervaren en in contact te komen met gelijkgestemden.” Joachim Baan, Creative Director, Atelier Munro

 

De ruimte

De nieuwe flagship store is gevestigd aan de Beethovenstraat 9 in Amsterdam-Zuid. Het concept is ontwikkeld door het merk en ontworpen in nauwe samenwerking met het Amsterdamse architectuurbureau Unknown Architects. Alle elementen van de ruimte zijn ontworpen vanuit een eenduidige designgedachte met duurzaamheid als leidend principe. Er is gebruik gemaakt van lokale en milieuvriendelijke materialen, waaronder linnen, gerecycled hout, Belgisch hardsteen en een selectie aan natuurlijke materialen uit  Europa. Het resultaat is een transparante, lichtovergoten ruimte waar modernisme en individualisme elkaar omarmen. De winkel heeft tevens een eigen café voor de perfecte espresso, een speciale stoffenkamer, een sectie gericht op ceremoniële en huwelijkskleding, en zeer binnenkort ook een bibliotheek met literatuur gericht op uitzonderlijke en inspirerende mannen die hun leven met karakter leven of geleefd hebben.

“House of Atelier Munro is echt volledig gericht op het concept ruimte. Ruimte om het volledige potentieel te laten zien van wat wij als merk doen, ruimte om te genieten van de opzienbarende verhalen achter vakmanschap, ruimte om persoonlijke smaak te verkennen en te verfijnen. Een open en transparante winkel om inspiratie op te doen. Met aanwezigheid van privé pas- en stylingruimtes, inclusief valet parking. De veeleisende luxe klant is niet op zoek naar de nieuwe app of technologie, hij is op zoek naar ruimte en tijd. Wij hebben beide.” Bastiaan Tan, Shop Lead Atelier Munro

House of Atelier Munro opende voor het eerst zijn deuren op 28 oktober, waarna een groot openingsevenement volgde. Voor meer informatie of exclusieve interviews en beeldmateriaal, neem contact op met pr@ateliermunro.com.

Story image

Download hier een PDF van het persbericht.

 

De partners van House of Atelier Munro

De liefde binnen Atelier Munro voor kwaliteitsvakmanschap en uitgesproken aandacht voor details is in de nieuwe ruimte in alle elementen terug te vinden. In alle secties zijn samenwerkingen en projecten te vinden van gelijkgestemde lokale kunstenaars, vakmensen en ondernemers. Alle betrokkenen zijn vrienden van het merk.

 

De Architecten

Daan & Keimpke @UNKNOWNARCHITECTSNL

Unknown Architects is in 2012 opgericht door Daan Vulkers en Keimpke Zigterman. De studio streeft naar verfijnde architectuur met oog voor detail en context. Door middel van specifieke en heldere ingrepen en een goed gevoel voor structuur, detail en materialen streven Daan en Keimpke naar unieke en duurzame gebouwen voor al hun opdrachtgevers.

 

Verlichting

Tim Hooijmans @TIMHOOIJMANS

Tim Hooijmans is een vooruitstrevend ontwerper van verlichtingsarmaturen met uitgesproken signatuur. Hooijmans is tevens een onafhankelijk ontwerper wat wil zeggen dat hij zijn eigen ontwerpen produceert met een productieteam gevestigd in Europa. De ontwerper werkt vaak samen met architecten en ontwerpers zoals Powerhouse Company en OMA/AMO om op maat gemaakte series te maken voor de ambitieuze projecten van zijn opdrachtgevers.

De Atelier Munro armaturen zijn gemaakt van de ruwe metalen messing en aluminium. Na het buigen worden de profielen in een speciaal proces met steen gewassen wat een rijke textuur als gevolg heeft. Deze textuur wordt gecomplimenteerd door de lichtbron die naast de ruimte ook het oppervlakte van de lamp zelf verlicht waarmee de functionele armaturen ook een bijzondere esthetische in het oog springende toevoeging aan de ruimte vormen.

 

Wandtapijten

David Kulen @KULENTURATO

Kulenturato Carpets & Tapestries is een ontwerpstudio gevestigd in Amsterdam. Oprichter David Kulen woont en werkt in Amsterdam en studeerde Grafisch Ontwerpen aan de Rietveld Kunstacademie. Gebruikmakend van mixed media van digitale, schilder- en illustratietechnieken roepen David's ontwerpen voor zijn tapijten het gevoel van territoria, biomen en zelfs fantasieën op.

 

Koffie

The Village Coffee @THEVILLAGECOFFEE

The Village Coffee begon 10 jaar geleden in Utrecht als een van de eerste specialty koffiebars in Nederland. Vijf jaar na oprichting is het ook onder eigen merk koffie gaan branden, op dat moment door middel van een opgeknapte probat UG 15 uit 1955. Inmiddels heeft het bedrijf een volwaadige branderij en 2 koffiebars/shops in Utrecht en serveert het jaarlijks koffie op meerdere toonaangevende muziekfestivals en verscheidene culturele evenementen. In alles wat The Village doet worden cultuur, koffie en muziek samengebracht in één geheel eigenzinnig universum. Voor House of Atelier Munro brandt The Village een speciale Atelier Munro Brasil Capricornio blend.

 

Boeken

Utrechtse Boekenbar @DEUTRECHTSEBOEKENBAR

De Utrechtse Boekenbar is een onafhankelijke boekhandel gespecialiseerd in literatuur, eigenzinnige tijdschriften, en kunstboeken. Daarnaast is de boekhandel ook een Utrechtse culturele hotspot met een gezellige koffiebar waar samenwerkingen met uitgevers, schrijvers en lokale kunstenaars tot leven komen. Voor House of Atelier Munro stelt De Utrechtse Boekenbar de bibliotheek samen met literatuur en biografieën over uitzonderlijk inspirerende karaktersterke mannen - binnenkort te bezoeken in de nieuwe ruimte.

 

Over Atelier Munro

Atelier Munro is het in Amsterdam gevestigde made-to-measure merk, dat de moderne ambitieuze man weer persoonlijk kleedt. Wij helpen u bij het samenstellen van iedere denkbare garderobe met onze uitzonderlijke kleding op maat, die u zelf tot in het kleinste detail ontwerpt. Alle door ons gecreëerde ontwerpen zijn gemaakt van kwaliteitsstoffen uit de beste fabrieken ter wereld en worden op verantwoorde wijze en enkel op bestelling gemaakt. Ons streven is uw hyper-flexibele garderobe te realiseren. In alle wenselijke stijlen waarmee u naadloos beweegt tussen huis, kantoor en thuiskantoor - gelaagd in esthetiek en vorm, waarmee u tijdens iedere gelegenheid op uw best voor de dag komt. Atelier Munro is verkrijgbaar bij geselecteerde kleermakers en herenmodewinkels in Nederland en meer dan 50 retailers in Europa, Noord-Amerika, Azië, en online via ateliermunro.com.

 

Hartelijke groet,

Annet Goede, Cream PR

Over Cream PR
Cream PR
CAST
Buizerdlaan 6
3435 SB Nieuwegein