Persbericht_Lovetrigger’s duurzame collectie geproduceerd door gevluchte nieuwkomers, gaat voorbij de grenzen van sekse

Met Lovetrigger krijgen zowel statushouders als het milieu de liefde die ze verdienen.

header WM_all_2.png

Het Nederlandse label Lovetrigger doet zijn naam eer aan. Het merk zet een dosis liefde in gang met hun eerste collectie, die volledig geproduceerd is door Makers Unite in Amsterdam. Dit atelier biedt gevluchte nieuwkomers uit met name Syrië en Irak een nieuwe kans om in Nederland in hun bestaande vak een zinvol en welvarend bestaan op te bouwen.

De Lovetrigger-lijn blijkt massaal omarmd te worden voorbij de grenzen van sekse. Daarmee ligt de tijd waarin mannen- en vrouwenkleding strikt gescheiden zijn achter ons. Kortom: Lovetrigger weet liefde te vermenigvuldigen!

Duurzame en sociale ambitie
Oprichter Maarten Lambach is erg dankbaar voor de eerste resultaten. “Lovetrigger is er uit liefde voor de wereld en haar bewoners. Een plek die beter en schoner verdient en waar een wereld te winnen is in de kledingindustrie. Dat onze items veel mensen aanspreken, bewijst dat onze duurzame en sociale ambitie ook voor consumenten voelbaar is. Samen zorgen we voor een mooiere wereld.” Lovetrigger is een reactie op fast fashion, een benadering van mode die nog voor veel milieuschade en sociale onrechtvaardigheid in de productieketen zorgt. Het Nederlandse label Lovetrigger gaat tegen deze stroom in met duurzaam geproduceerde hoodies, sweaters, T-shirts, polo’s en accessoires die lang meegaan. Het label werkt samen met bedrijven die aantoonbaar goed zijn voor mens en milieu. Zo geeft het merk de voorkeur aan partijen die bijvoorbeeld GOTS- of FairTrade- gecertificeerd zijn. Daarnaast worden de producten waar mogelijk aan huis gebracht door een fietskoerier. Lees hier meer.

Voor Lovetrigger sloeg bedenker van het merk en ontwerper Maarten Lambach de handen ineen met ondernemer Joël Sigling om Lovetrigger financieel, zakelijk en commercieel een boost te geven. De oprichters van Lovetrigger zien het duurzame aspect niet alleen als kernwaarde, maar beleven het ook als een leerproces. Ze zien het als uitdaging en hun doel om altijd te leren en te verbeteren.

 
 
 
 

Wil je meer weten over Lovetrigger of een interview met de oprichter, stuur een mail naar [email protected].

Download hier een PDF van dit bericht.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Cream PR
Contact

CAST Buizerdlaan 6 3435 SB Nieuwegein

020 4212124

[email protected]

creampr.media